Vloženo: 31.05.2016 Autor: Irena Hrušáková / Vzdělávací institut pro Moravu, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, příspěvková organizace

Seminář je určen pro vedoucí školních jídelen a hlavní kuchařky. Přednáška obsahuje hned několik tematických částí, kdy získáte ucelené informace a shrnutí všeho důležitého pro správný chod školní jídelny. Získané informace můžete využít v praxi ihned nebo se začátkem nového školního roku. Anotace v příloze.

Připojené soubory

1. Jídelníček aneb jíme i očima

-          hlavní zásady pro sestavování jídelníčku

-          technologické úpravy pokrmů

-          pitný režim v mateřských školách

-          výživa a význam živin u dětí předškolního a školního věku

2.  Hospodaření školní jídelny

-          kalkulace ceny oběda

-          hospodaření s finančním limitem

-          doplňková činnost

3. Spotřební koš

-          nutriční doporučení

-          chyby ve spotřebním koši

-          ruční výpočet spotřebního koše (snadná kontrola)

Související dokumenty